Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpadky kolem rozhledny

26. 4. 2021

Přátelé a příznivci naší rozhledny!

Děkujeme vám, že i v této podivné době směřujete své cyklo i pěší výlety k nám na rozhlednu, i když máme dlouhodobě zavřeno a nemůžete se od nás rozhlédnout po kraji Na Studeném vrchu je krásně vždy.

AVŠAK: zanecháváte kolem věže a v přilehlém okolí po sobě značné množství poházených odpadků, svinčík až bor..l. Chovejte se, prosím, trochu citlivěji ke krásné přírodě, ve které se pohybujete. A kterou s radostí konzumujete; a ve které s chutí a radostí také konzumujete. 

Máme-li otevřeno, jsou k dispozici odpadkové koše. 

Nemáme-li otevřeno, koše tam nejsou. Nejsou tam kvůli lesní zvěři a nepříjemným hlodavcům, nikoliv jako naschvál vám, konzumentům. Soudě dle množství poházeného odpadu okolo rozhledny to však vypadá, že si to ale nemyslíte a říkáte si: "Nejsou tu, ani koše tu nemají, tak tumáš! Ať si to po nás uklidí, kdo chce!!"

Ale přátelé...nejen, že tímhle přístupem škodíte přírodě a znepříjemňujete život zvěři, která je na Studeném vrchu a v jeho okolí doma (a samozřejmě i kdekoliv jinde, tohle je obecný problém). Mstíte se tím také sami sobě, protože kdo by rád příště poseděl na smetišti, že?? 

Přitom je to tak prosté ... a stačí nemnoho: svůj odpad po dobrotách, nápojích, a podobně, si zase pěkně zapakovat do batůžku a odnést ho z lesů zpět, do civilizace. A to nejen v této omezení plné době a od nyní zavřené rozhledny na Studeném vrchu. Tohle by mělo být v přírodě samozřejmé kdykoliv a kdekoliv, nejsou-li k dispozici koše. Nebo ne??

Jsme si dobře vědomi, že většina návštěvníků Studeného vrchu a jeho okolí jsou lidé zodpovědní a rozumní. A ti také naše řádky pochopí a jistě nám dají za pravdu. Byli bychom ale vážně moc rádi, kdyby si je vzali k srdci a v pravý čas si na ně vzpomněli především ti, po kterých snad u nás někdy nějaký ten odpad zůstal volně pohozený. Uklidit po sobě není ostuda!

Děkujeme za pochopení a  respektování. 

Tým věžníků